fredag 5 november 2010

Slussen börjar vakna

När allt verkar lugnt så mullrar det under ytan. Stockholms tjänstemän försöker förtvivlat bli klara med ett lite förändrat förslag som ska kunna baxas genom makten korridorer i stadshuset.

Samtidigt i underjorden rör sig Värmdöbor som nu med mitt mandat i Värmdös fullmäktige faktiskt har en röst att lita på. Jag har nu gjort slag i saken och föreslagit lite akutåtgärder i väntan på att någonting verkligen kommer till stånd. Åtgärderna är mycket enkla

  • Sätt upp ljudasorbenter över gångytorna. Det skulle även fungera som fångstnät för nedfallande balkar mm.
  • Bygg ljudisolerande och ljudabsorberande mellanväggar mellan körbanorna
  • Låt bussarna på eftermiddagarna släppa av passagerarna vid den hållplats där den nästa gång ska avgå ifrån. Bussen slipper då köra ett extra varv utan passagerarna kan gå och sätta sig direkt.
Nu är besluten inte så enkla. Först måste jag lämna in en motion till fullmäktige som ska godkänna att motionen är inlämnad och skicka den till beredning. Därefter ska kommunsstyrelsen bereda skrivelsen om att fråga om SL eller Stockholm stad kan göra själva jobbet. Skrivelsen ska sedan tas upp i KF för att sedan skickas till SL och/eller Stockholms stad

Skrivelsen ska hos SL och/eller Stockholm registreras och tas upp som ett ärende varvid samma procedurer med beredning och beslut återigen ska vidtas.

Vi får väl se om det finns någon politisk vilja att faktiskt åstadkomma något??