onsdag 13 april 2011

Äntligen en vettig utställning om Slussen

Stadsgårdens vänner har lyckats med att göra en utställning som faktiskt på ett begripligt sätt visar konsekvenserna för olika alternativ. Vad jag förstår så finns det bara tre alternativ kvar som uppfyller kraven på rimlighet, folkligt stöd och genomförbara

Gå dit och rösta här finns en inbjudan

2 kommentarer:

Ingrid sa...

Hej. Jag tror jag började avsky slussen när jag var 16 år och fick åka buss från den vidriga bussterminalen till skolan på Atlas Copco på mornarna. Nu bor jag på söder och passerar nästan varje dag. Jag tycker forfarande att det är fult, grått och illa planerat för fotgängare. Fortfarande efter många många år finns ingen självklar gångväg till gamla stan. Jag tycker att det är jättejobbigt att processen förhalas hela tiden. Förslaget som Stockholms stad ställde ut verkar toppen. Det bli bara fånigt när olika människor tycker att just deras förslag är det bästa. Nej nu är det dags att sätta punkt och börja riva.

Olle Markstedt sa...

Hej Ingrid
Bloggen ligger i träda för närvarande men jag uppskattar ditt inlägg.

Vet inte om du känner till att jag blivit politiker och försökt fått till akuta åtgärder för Slussen i väntan på ombyggnaden. Läs mer längst ner på denna länk http://www.knutpunktslussen.se/default.asp?sidtyp=m2&sida=info&id=27&aktiv=5 . Tyvärr röstades motionen ner av vår koalition på Värmdö.

Vad gäller förslaget utställningen så visar den tre rimliga alternativ för ombyggnad. 0-alternativ och två förändringsalternativ. Det är väl vad var och en gör när man står inför en större investering dvs jämför pris och prestanda och det är faktiskt vad vår lagstiftning kräver av våra beslutsfattare så att skattemedlen används förnuftigt. Det enda jag tycker är viktigt är att vi idag ska förstå och ta ansvar för det som kommande generationer ska leva med i förhoppningsvis mer än 100 år.

Omröstningen pågår fortfarande på nätet www.KnutpunktSlussen.se och med brevlådor på Restaurang Strömmen och Coop Forum på Värmdö.

Lämna gärna din röst och motivera varför du tycker Stockholms förslag är miljömässigt bättre än andra alternativ vilket är det som är grunden i vår lagstiftning Miljöbalken.