måndag 19 september 2011

Bra idé men fel sätt?

Hej igen Bloggen
Som alla vet har det varit lite turbulens i den politiska ankdammen i Värmdö, och jag är väl den som kanske plaskat lite för mycket?? Det var lite väntat men min uppgift är väl att röra runt lite i grytan så att det inte bränner fast i botten!?

Som jag ser det så är nog grunden att jag fick flest kryss för ett år sedan i valet. Mina budskap var enkla och vad jag trodde okonventionella
  • ALLA, både medborgare och folkvalda, ska förstå konsekvenserna av politiska beslut.
  • Besluten ska vara lagliga
  • Vi ska ha en fullständig öppenhet där media är ett bra sätt att förmedla information och olika åsikter
Nu var det dessvärre så att mina partikamrater redan innan valet hade sett ut sina lekplatser i parlamentet och eftersom ingen hade förväntat sig att Otäcka Olle skulle få folket stöd med mer än 3 gånger så många kryss som medlemmar i partiet (ca 35 medlemmar och 129 kryss) . Jag hade blivit nedpetad till 11:e plats på listan så nu fordrades avancerad politisk logik. "Snälla Olle eftersom du endast fått 129 kryss av ca 2000 som röstat så har du därmed inte Fp:s förtroende och ska därmed inte ha någon betydande post i parlamentet".

Det har snart gått ett år och jag har efter valet enhälligt blivit vald som ersättare i Kommunsstyrelsen och ledamot i socialnämnden. Därefter har man efter omröstning tagit tillbaka min plats som ledamot i socialnämnden, bett mig byta parti och efter omröstning funnit att 14 personer i partiet inte har förtroende för mig?? Det paradoxala inträffar nu att Fp på Värmdö har kommit in i ett moment 22. Jag som har många som vill gå med i partiet har inte partiets stöd alltså törs de som delar mina tankar inte gå med i partiet.

Vad har gjort för fel? Alla säger att jag är påläst, argumenterar bra och har ofta mycket goda idéer men att jag framför det på fel sätt. Om jag nu gör saker på fel sätt, vad är då rätt sätt. Låt oss ta ett exempel.

Jag har sedan början av seklet försökt få till stånd miljömässiga förbättringar vi Slussens bussterminal som berör många av våra medborgare som pendlar till stan. Som vanlig medlem har jag fört fram dessa förslag på partimöten, dialog med KSO mfl och även på hemsidan www.KnutpunktSlussen.se . Det hände absolut ingenting under tidigare mandatperioder när våra tidigare folkvalda skulle göra på "rätt" sätt varför jag efter valet beslutade (tillsammans med många som kryssat mig) att lämna in en motion.  Klicka på länkenFEL SÄTT?
Förslaget är bra men att skicka en motion är fel sätt. Alla sätt är bra utom de dåliga sa jag och utlyste därmed en ädel tävlan. Fp:s kommunalråd som med "rätt" sätt ville fortsätta med dialog och jag som ville skicka motionen som ett brev för att därigenom kunna inleda en faktiskt förhandling om åtgärder, "fel" sätt?.

Det har nu gått snart ett år sedan valet och snart 10 år (!!) sedan jag började med min politiska mission om Slussen. Vad har hänt?

Min motion har avslagits av mina egna med stöd av Miljöpartiet?? Dialogen har tydligen fått munhäfta. Kontentan är att de som ger störst bidrag till kommunens skattinkomster är de som fått minst utdelning. Istället för att driva på frågan om en bättre miljö vid Slussen till en kostnad av ca 500 000:- som jag är övertygad skulle få fler Värmdöbor att åka kommunalt och därmed göra hela miljön bättre har vi beslutat om att
  • Bygga ut kommunalhuset för 33 miljoner
  • Bygga 200 m Cityspårväg utanför NK för 300 miljoner, se LÄNK
  • Köpt mark i Stavsnäs för 20 miljoner 
Jag frågar nu ärligt alla som läser denna blogg om vi politiker prioriterar rätt?


 

1 kommentar:

Anonym sa...

Flytta Stadshuset till Slussen!
http://slussenskandalen.wordpress.com/